Direct naar de contentDirect naar de footer

Provincie Gelderland

Toeki is in de grootste provincie van Nederland. Gelderland is qua grootte van het land net ietsie pietsie groter dan de provincie Noord-Brabant.
Hier vind je alle leuke attracties, musea en bezienswaardigheden waar je met voordeel naar toe kan in Gelderland!

Wist je trouwens dat je met het hele gezin bij ons kan overnachten? Klik op de knop hieronder om alle familiekamers te zien!

Bekijk familiekamers
Wist je dat...

Wist je dat...

... de hoofdstad van Gelderland Arnhem is, maar Nijmegen de allergrootste stad van deze provincie is?

... in Gelderland redelijk normaal Nederlands wordt gesproken, maar dat er toch in de Achterhoek nog wel een dialect is dat de mensen praten?

... bijna alle verbindingswegen die van Noord naar Zuid en van West naar Oost door Nederland via Gelderland lopen? De provincie ligt weliswaar in het oosten van Nederland, maar dus ook nog centraal genoeg.

De Big Five van Nederland

De Big Five van Nederland

De vos, de das, het ree, het wild zwijn en het edelhert. De Big Five van Nederland. En op de Veluwe vind je ze allemaal! Net als honderden andere zoogdieren, vogels, reptielen en insecten. Ze leven allemaal op de Veluwe. Dit is een groot en beschermd natuurgebied gelegen in Gelderland.

Op de Veluwe heeft het wild alle vrijheid. En met een beetje geluk kom je ze tijdens je wandeling door het afwisselende landschap in het echt tegen. Kom jij ook wild spotten?