Direct naar de contentDirect naar de footer

Provincie Limburg

Deze keer is Toeki in de meeste zuidelijke provincie van Nederland!
Er zijn hier een heleboel activiteiten boven én onder de grond te beleven.
Toeki heeft de tofste attracties, musea en bezienswaardigheden van Limburg voor je op een rijtje gezet!

Wist je trouwens dat je met het hele gezin bij ons kan overnachten? Klik op de knop hieronder om alle familiekamers te zien!

Bekijk familiekamers
Wist je dat...

Wist je dat...

... je bijna direct kan horen als iemand uit Limburg komt door hun typisch Limburgs dialect? De zachte g waar Limburgers mee praten is vooral hoorbaar in Zuidoost-Brabant en dus in Limburg.

... er typisch Limburgse gerechten zijn? Zo heb je natuurlijk Limburgse vlaai, maar ook Huzarensalade, het Roggebrood, Appelstroop en Mosterd komen eigenlijk uit Limburg.

... van alle provincies in Nederland Limburg de meeste kastelen heeft? En dat je veel van die kastelen nog steeds kunt bezoeken? Óók Valk Exclusief heeft daar twee kastelen als hotels, namelijk Kasteel Bloemendal en Kasteel TerWorm.

Drie landen op één plek

Drie landen op één plek

Helemaal onderin de provincie Limburg is een punt waar drie verschillende landen samenkomen. Je raad vast al hoe dit heet: Het Drielandenpunt! Dit punt ligt bovenop de Vaalserberg en hier komen Nederland, België en Duitsland samen.

Je kan als dagje uit naar deze plek want het Drielandenpunt zelf is het gehele jaar, 24 uur per dag gratis toegankelijk voor iedereen. De monumentale stenen die hier liggen en het échte Drielandenpunt kan je dus bezoeken wanneer je maar wilt. Op het Drielandenpunt is ook een uitzichttoren, labyrint, picknickweide en grote speeltuin te bezoeken. Ook deze zijn het gehele jaar gratis toegankelijk. Op en rondom deze plek is dus van alles te doen!

Grottentocht

Grottentocht

In het Limburgse Valkenburg heb je vele ondergrondse gangenstelsels. Sommige grotten zijn diep verscholen in het bos of veld of niet meer toegankelijk, maar er zijn ook stelsels waar je wel naar toe kan en een heleboel activiteiten beleven.

Er zijn verschillende groten, zo is er de Gemeentegrot en het Mergelrijk. Deze grotten zijn zo'n 2000 geleden ontstaan toen de Romeinen de mergel uit de bodem nodig hadden als bouwmateriaal. Maar er is ook een Steenkolenmijn, een Fluweelengrot, een Kasteelruïne en nog veel meer. Al deze bijzondere plekken hebben elk hun eigen geschiedenis en daar kun je tijdens je bezoek alles over te weten komen!