Direct naar de contentDirect naar de footer

Provincie Noord-Brabant

Toeki is in de gezelligste provincie van Nederland, ook wel Brabantse gezelligheid genoemd. De brabanders zijn liefhebbers van gezelligheid en daar hoort lekker eten, drinken en dansen bij. De kei leukste attracties, musea en bezienswaardigheden heeft Toeki hier voor je op een rijtje gezet.

Wist je trouwens dat je met het hele gezin bij ons kan overnachten? Klik op de knop hieronder om alle familiekamers te zien!

Bekijk familiekamers
Wist je dat...

Wist je dat...

... Brabant bekend staat om zijn worstenbroodjes? Het is van zacht witbrooddeeg gemaakt en gevuld met een worst van gehakt.

... de naam Brabant is afgeleid van het woord Braecbant? Braec betekent hier broek dat is een woord voor land wat erg drassig is en bant betekent streek.

... de steden Den Bosch, Breda, Tilburg en Eindhoven in een soort vlieger vorm op de kaart staan? En dat dit de grootste steden van Noord-Brabant zijn? In de rest van de provincie vindt je vooral boerderijen, maar ook veel natuur.

Carnaval

Carnaval

Brabant staat niet alleen bekend om zijn lekkere worstenbroodjes, maar ook om de Carnaval. Carnaval is een volksfeest dat plaatsvindt in februari en maart. De precieze datum hangt af van Pasen, want Carnaval is altijd zeven weken daarvoor. Met Carnaval wordt gevierd dat je nog helemaal gek mag doen voordat de vastentijd begint. Dit is een tijd van matiging, eenvoud en bezinning. En bij die gekkigheid hoort natuurlijk ook verkleden!

In Nederland viert men het Carnaval vooral in het zuiden van het land. Dat noemen we ook wel 'Beneden de grote rivieren'. Waar carnaval wordt gevierd, worden optochten gehouden. De carnavalsverenigingen beginnen vanaf 'de elfde van de elfde' al met de voorbereidingen van hun praalwagen.

De Efteling

De Efteling

Misschien ben je er wel eens geweest, in de Efteling vlakbij Kaatsheuvel! De Efteling is het grootste en bekendste pretpark van Nederland en het op twee na grootste pretpark van Europa. De Efteling is al oud. Het is in de jaren 30 opgericht als natuurpark en opende zijn deuren als attractiepark op 31 mei 1952. Toen bestond alleen nog het sprookjesbos met slechts 10 sprookjes. Nu bestaat de Efteling uit zo'n 60 attracties en wordt het nog vaak uitgebreid. Veel attracties uit de Efteling zijn bij veel Nederlanders bekend, zoals de Python, de Droomvlucht en de Fata Morgana. De Efteling heeft zo'n 6 achtbanen, 4 darkrides, 3 waterattracties en nog veel meer!