Direct naar de contentDirect naar de footer

Provincie Overijssel

Toeki is in het land over rivier de IJssel, namelijk Overijssel. De leukste attracties, musea en bezienswaardigheden van deze provincie zijn op een rijtje gezet waar je bij een aantal met voordeel naar toe kan!

Wist je trouwens dat je met het hele gezin bij ons kan overnachten? Klik op de knop hieronder om alle familiekamers te zien!

Bekijk familiekamers
Wist je dat...

Wist je dat...

... je Overijssel kan verdelen in drie delen, namelijk Kop van Overijssel, Salland en Twente?

... bekend eten uit Overijssel Deventer Koek is? De ingrediënten zijn roggemeel, honing, specerijen en vruchten.

... Twente bijna een provincie op zichzelf is? De inwoners heten Twentenaren of ook wel Tukkers en ze praten er Twents. De grootste stad is Enschede en Twente heeft zelfs een eigen voetbalclub, namelijk FC Twente. Ook is er een eigen vlag in de kleuren rood en wit met een paard erop.

Het Venetië van het Noorden

Het Venetië van het Noorden

Het kan zijn dat je er wel eens bent geweest: Giethoorn! Het is een dorp in Overijssel en er wonen zo'n 2630 mensen. Giethoorn is bekend door zijn bruggetjes, waterwegen en punters. Punters zijn boten die al sinds de zestiende eeuw bestaan. Giethoorn wordt ook wel het 'Hollands Venetië' genoemd. Dit is een eretitel aan de grote rol die het water speelt in Giethoorn.

Op veel plaatsen in het dorp zijn boten te huur en je kan er rondvaarten doen. Giethoorn ligt in een waterrijk gebied met verschillende grote en kleinere meren, waarop veel aan watersport wordt gedaan. De meeste mensen die in Giethoorn komen huren een fluisterbootje.