Direct naar de contentDirect naar de footer

De leukste uitjes vanuit Hotel Vianen

Gepubliceerd op 22 oktober 2021

In de buurt van onze hotels is van alles te beleven. Van mooie natuur tot knusse steden. Wij geven u graag wat inspiratie voor tijdens uw verblijf. Deze week plannen we een dagje weg vanuit Hotel Vianen.

Historisch centrum

Bekijk de historische gebouwen, zoals de Lekpoort of het gemeentehuis. De geschiedenis vertelt dat tussen 1335 en 1336 Heilwich van Vianen en haar man Willem van Duivenvoorde stadsrechten verleende aan Vianen. Bovendien laten ze de stad aanleggen in Franse stijl. Dit ziet u terug in de huidige binnenstad in de op elkaar aansluitende straten.

Het historische centrum van Vianen ligt op 1 km afstand van het hotel.

Stedelijk Museum

U ontdekt de kunst, cultuur en de historie van Vianen in het Stedelijk Museum. Dit jaar bestaat het Stedelijk Museum maar liefst vijftig jaar. Het museum viert dit met een jubileumtentoonstelling, genaamd Beatrix in beeld. In de tentoonstelling wordt een grote selectie aan staatsportretten getoond met onder andere de zeefdruk van 'Beatrix met hoed' van kunstschilderes Carla Rodenberg en het 'frontaal borststuk in regenjas' van kunstenares Marte Röling.

Het Stedelijk Museum ligt op 2 km afstand van het hotel.

Fort Everdingen

Als onderdeel van het Lek-acces en de Hollandse Waterlinie is Fort Everdingen een rijksmonument. Het torenfort is gebouwd in 1847 en zorgde ervoor dat vijandelijke legers niet over de Lekdijk of over de rivier door de waterlinie heen konden breken. Tegenwoordig bevindt zich in het fort bierbrouwerij Duits & Lauret. De brouwers van het bier serveren hun bier in het fort en bieden daarnaast kleine hapjes aan.

Fort Everdingen ligt op 11 km afstand van het hotel.

Utrechtse Heuvelrug

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is een oase van rust net buiten de randstad. Naast kastelen en landgoederen, kunt u voor een wandeling ook door eeuwenoude bossen en langs zandverstuivingen. Iedere afslag heeft haar eigen oogverblindende uitzicht.

De Utrechtse Heuvelrug ligt op 23 km afstand van het hotel.

Nijntje Museum

Het Nijntje Museum is het allerleukste museum voor peuters en kleuters vind je in Utrecht. Het museum kent verschillende ruimtes zoals 'de dokter', 'het verkeersplein' en 'het musuem' waar ze de wereld om hun heen leren kennen.

Het Nijntje Museum ligt op 16 km afstand van het hotel.

Jumpsquare

Staat u te springen voor een sportieve activiteit? Ga dan los op de trampolines van trampolinepark Jumpsquare in Nieuwegein. Bij Jumpsquare vindt u niet alleen 'normale' trampolines, maar ook jump-gerelateerde attracties zoals een Jump Tower, een Ninja Course en een Dodge Ball Area. De mogelijkheden zijn voor elk niveau en elke leeftijd.

Jumpsquare ligt op 8 km afstand van het hotel.

Zelf op pad vanuit Hotel Vianen?

Zelf op pad vanuit Hotel Vianen?

  • 1x overnachting in comfort kamer met bubbelbad en balkon of terras
  • 1x luxe ontbijt
  • 1x driegangenkeuzediner
  • Gratis toegang tot zwembad en wellness
  • Gratis wandel- en fietsroutes
  • Gratis parkeren
  • Gratis annuleren tot 12.00 uur op de dag van aankomst

Verken de omgeving en kom daarna volledig tot rust in het hotel met de dinerspecial.

Vanaf
€ 97,50
per persoon