Direct naar de contentDirect naar de footer

Wat te doen rondom Hotel Schiedam

In de omgeving rondom onze Valk Exclusief hotels is er veel te doen. Wij geven u graag tips voor uw verblijf. Deze keer plannen we een dag vol activiteiten vanuit Hotel Schiedam.

10.15 uur

10.15 uur

Bibliotheek De Korenbeurs

In dit rijksmonument werden vroeger moutwijn, granen en spoeling verhandeld, maar is tegenwoordig een bibliotheek. Het overdekte binnenplein is nu een prachtig groen atrium met hoge bomen en planten, waar u terecht kunt voor een kop koffie en wat lekkers. Bij lekker weer kunt u plaatsnemen op het terras.

Bibliotheek De Korenbeurs ligt op 3 km afstand van het hotel.

11.30 uur

11.30 uur

Ontdek Schiedam vanaf het water

Vaar door het Distillers District Schiedam met de fluisterboot. Luister naar de verhalen en anekdotes van de fluisterbootgids over de pakhuizen, branderijen en hoogste molens van de wereld. Het opstappunt van de rondvaart door de binnenstad ligt naar museummolen De Walvisch.

Museummolen de Walvisch ligt op 2,5 km afstand van het hotel.

Zelf op pad vanuit Hotel Schiedam?

Zelf op pad vanuit Hotel Schiedam?

  • 1x overnachting
  • 1x uitgebreid ontbijtbuffet
  • Gratis gebruik van zwembad, wellness en fitnessfaciliteiten

Boek nu de zomerdeal vanaf €72,50 per persoon

Boek nu
14.30 uur

14.30 uur

Bezoek het Jenevermuseum

Stap in de wereld van de jeneverindustrie, waar Schiedam bekend om is. Naast de tentoonstellingen heeft het museum ook een branderij waar de Old Schiedam moutwijnjenever wordt gestookt, volgens het eeuwenoude recept. In de proefbar proeft u verschillende jenevers en komt u achter het verschil tussen jenever en gin.

Het Jenevermuseum ligt op 3,5 km afstand van het hotel.

16.00 uur

16.00 uur

In de zon op de Grote Markt

Midden in de stad vindt u het oude stadhuis van Schiedam aan de Grote Markt. Op dit plein geniet u van de zon en de knusse binnenstad. Hier kunt u terecht voor een hapje en verfrissend drankje op een van de gezellige terrassen.

De Grote Markt ligt op 4 km afstand van het hotel.

20.15 uur

20.15 uur

Theater aan de Schie

In het centrum van de stad ligt het Theater aan de Schie, waar u terecht kunt voor een avond entertainment. Het programma staat vol met voorstellingen en concerten in allerlei genres.

Het Theater aan de Schie ligt op 4 km afstand van het hotel.