Direct naar de contentDirect naar de footer

Wat te doen rondom Hotel Schiedam

In de omgeving rondom onze Valk Exclusief hotels is er veel te doen. Deze keer plannen we een dag vol activiteiten vanuit Hotel Schiedam. Ga eropuit en ontdek!

Gepubliceerd op 30 januari 2023

Bibliotheek De Korenbeurs

Bibliotheek De Korenbeurs

In dit rijksmonument werden vroeger moutwijn, granen en spoeling verhandeld. Tegenwoordig is het een bibliotheek. Het overdekte binnenplein is nu een prachtig groen atrium met hoge bomen en planten, waar u terecht kunt voor een kop koffie en wat lekkers. Bij lekker weer kunt u plaatsnemen op het terras.

Bibliotheek De Korenbeurs ligt op 3 km afstand van het hotel.

Ontdek Schiedam vanaf het water

Ontdek Schiedam vanaf het water

Vaar door het Distillers District Schiedam met de fluisterboot. Luister naar de verhalen en anekdotes van de fluisterbootgids over de pakhuizen, branderijen en hoogste molens van de wereld. Het opstappunt van de rondvaart door de binnenstad ligt naast museummolen De Walvisch.

Museummolen de Walvisch ligt op 2,5 km afstand van het hotel.

Bezoek het Jenevermuseum

Bezoek het Jenevermuseum

Stap in de wereld van de jeneverindustrie, waar Schiedam bekend om is. Naast de tentoonstellingen, heeft het museum ook een branderij waar de Old Schiedam moutwijnjenever wordt gestookt volgens het eeuwenoude recept. In de proefbar proeft u verschillende jenevers en komt u achter het verschil tussen jenever en gin.

Het Jenevermuseum ligt op 3,5 km afstand van het hotel.

Op pad vanuit Hotel Schiedam?

Op pad vanuit Hotel Schiedam?

  • 1x overnachting
  • 1x uitgebreid ontbijtbuffet
  • 1x toegang Jenever museum
  • 1x toegang Museummolen De Walvisch
  • 1x Nolet pakketje

Schiedam arrangement v.a. €85,- p.p.

In de zon op de Grote Markt

In de zon op de Grote Markt

Midden in de stad vindt u de Grote Markt. Op dit plein geniet u van de zon en de knusse binnenstad. Hier kunt u terecht voor een hapje en drankje op een van de gezellige terrassen.

De Grote Markt ligt op 4 km afstand van het hotel.

Avondje theater

Avondje theater

In Theater aan de Schie kunt u terecht voor een avond entertainment. Het programma staat vol met voorstellingen en concerten in allerlei genres. Denk aan cabaret, dans en zang. Voor een avondje uit bent u hier aan het juiste adres.

Theater aan de Schie ligt op 4 km afstand van het hotel.