Direct naar de contentDirect naar de footer

Altijd op de hoogte

Wij geven u graag wat inspiratie voor leuke dingen om te doen tijdens uw verblijf bij een van onze hotels. Neem gelijk ook een kijkje in 'onze keuken' waarin wij u meer vertellen over het bedrijf en de familie.

Ons laatste nieuws

Ons laatste nieuws

In de omgeving rondom onze Valk Exclusief hotels is er veel te doen. Wij geven u graag tips voor uw verblijf.

Deze keer plannen we een dag vol activiteiten vanuit Hotel Wolvega.

Onze uitgelichte items

 • 24 uur Hotel Düsseldorf

  24 uur Hotel Düsseldorf

  Willemijn en Adriaan van der Valk geven graag een kijkje achter de schermen in hun hotel en heten iedereen welkom, van jong tot oud en van vergadergast tot vakantieganger.

 • Valk & Visie: Olivier en Mathilde

  Valk & Visie: Olivier en Mathilde

  In deze rubriek geven twee 'Valken' antwoord op dezelfde vragen. Olivier Matser van Hotel Wolvega werkt bij Valk Digital, het online bedrijf achter Valk Exclusief. Nicht Mathilde Matser is financieel projectmanager.

 • Stedentrip Utrecht

  Stedentrip Utrecht

  Hoe leuk is het om deze winter door de sfeervolle binnenstad van Utrecht te slenteren met z'n prachtige grachten. Kim van der Valk laat met haar verloofde Michiel zien wat de Domstad te bieden heeft.

In gesprek met

 • Tv-kok Sandra Ysbrandy

  Tv-kok Sandra Ysbrandy

  Ze is die bikkel uit Expeditie Robinson. Bekend ook als tv-kok van Omroep Max. Haar missie: Nederland gezonder laten eten. Sandra Ysbrandy: ‘Ik wil zoveel mogelijk mensen informeren. Zeker op social media knalt iedereen er maar wat op.’

  Lees verder
 • Presentator en zanger André van Duin

  Presentator en zanger André van Duin

  Als bandparodist en revue-artiest was hij kampioen gekkebekkentrekken, maar de laatste jaren is André van Duin vooral actief als presentator, acteur en zanger. Sinds kort is Nederlands grootste komiek ‘Omroepman van het Jaar’. Ook daar wil hij, bescheiden als hij is, niet te lang bij stilstaan.

  Lees verder
 • Muziekduo Nick & Simon

  Muziekduo Nick & Simon

  Ze treden samen op sinds de schoolbanken. Ruim twintig jaar later zijn Nick & Simon uitgegroeid tot publiekslievelingen. Een gesprek in het prachtig versierde Hotel Amsterdam Zuidas over succes, over kerst en gezond eten, hun theatertour en nóg meer muziek.

  Lees verder

Eropuit

Inspiratie nodig voor een uitje vanuit een ander hotel? Bekijk hier al onze eropuit blogs.

24 uur in...

 • Hotel Haarlem

  Hotel Haarlem

  De verbouwing van Hotel Haarlem heeft bijna tien jaar in beslag genomen. Wat een 'verouderde zaak' was, is nu een modern stadshotel met een gloednieuwe wellness- en fitnessruimte.

  Lees verder
 • Hotel Düsseldorf

  Hotel Düsseldorf

  Willemijn en Adriaan van der Valk geven graag een kijkje achter de schermen in hun hotel en heten iedereen welkom, van jong tot oud en van vergadergast tot vakantieganger.

  Lees verder
 • Hotel Maastricht

  Hotel Maastricht

  Het nieuwe zomernummer van het Valk Magazine ligt weer in onze hotels. We nemen u 24 uur mee door het vernieuwde Hotel Maastricht. De 'nieuwe' eyecatcher van de Limburgse hoofdstad is klaar voor een nieuwe start.

  Lees verder

Bij meer hotels een kijkje in de keuken nemen? Klik hier

Leestip: Bouwupdate Hotel Schiphol

Leestip: Bouwupdate Hotel Schiphol

Nog even en Hotel Schiphol A4 schittert volledig in zijn nieuwe verschijning. De kamers zijn zo goed als klaar, net als het restaurant, de zalen en de entree. ,,Nu gaan we verder met inrichten zodat het hotel zijn warmte en charme krijgt,” zegt Bill van der Valk.

De familie van...

 • Valk & Visie: Olivier en Mathilde

  Valk & Visie: Olivier en Mathilde

  Olivier Matser van Hotel Wolvega werkt bij Valk Digital, het online bedrijf achter Valk Exclusief. Nicht Mathilde Matser is financieel projectmanager voor Valk Exclusief hotels Haarlem, Leeuwarden, Wolvega, Emmeloord, Sneek en Purmerend.

  Lees verder
 • Valk & Visie: Eline en Maxime

  Valk & Visie: Eline en Maxime

  In de herfsteditie van 2021 spreken we Eline Cox en Maxime van der Valk. Eline is assistent F&B manager bij Hotel Maastricht en Maxime runt met haar broer Steve en zijn vrouw Sanne Hotel Akersloot.

  Lees verder
 • Ontbijten met Daimy en Bridget

  Ontbijten met Daimy en Bridget

  In de nieuwe editie van Valk Seasons vertellen Daimy en Bridget van der Valk over hun favoriete ontbijt. Ze delen hun favoriete gerechten en meer...

  Lees verder

Meer lezen over 'De familie van...'? Klik hier

Werken aan de toekomst

 • De stijl van Sanne & Maxime

  De stijl van Sanne & Maxime

  De nieuwe generatie hotels valt op vanwege de trendy interieurs. Valk vrouwen geven er vaak hun persoonlijke touch aan. In de rubriek De stijl van... vertellen zij door wie of wat zij zich laten inspireren.

  Lees verder
 • Bouwupdate Hotel Schiphol - April '22

  Bouwupdate Hotel Schiphol - April '22

  Nog even en Hotel Schiphol A4 schittert volledig in zijn nieuwe verschijning. De kamers zijn zo goed als klaar, net als het restaurant, de zalen en de entree. ,,Nu gaan we verder met inrichten zodat het hotel zijn warmte en charme krijgt,” zegt Bill van der Valk.

  Lees verder
 • Bouwupdate Hotel Schiedam - Maart '22

  Bouwupdate Hotel Schiedam - Maart '22

  Dit voorjaar zwaaien de deuren open van Hotel Schiedam. Gasten kunnen vanaf nu uitkijken naar een luxe en sfeervol verblijf in een van de 179 comfortabele kamers of suites. Mét uitzicht op de stad, de havens én de verre omtrek.

  Lees verder

Wilt u meer lezen over de toekomst van Valk Exclusief? Klik hier

Bijzondere collega's

 • Chef Juriaan Boor 25 jaar bij Hotel Vianen

  Chef Juriaan Boor 25 jaar bij Hotel Vianen

  Hij is een echte veteraan in de Valk keuken. Op zijn vijftiende liep de 54-jarige Juriaan Boor al rond in Hotel Katwoude. Daarna volgden Akersloot, de Gouden Leeuw in Voorschoten en Berlijn. De op-en-top Bourgondiër – een chef-kok zoals je je een chef-kok voorstelt – staat nu al 25 jaar in Hotel Vianen.

  Lees verder
 • Van der Valk Vis

  Van der Valk Vis

  Al 35 jaar is zeevisgroothandel J. Thiele & Zn. de vaste leverancier van Valk Exclusief restaurants. Sinds dit jaar is het IJmuidense familiebedrijf onderdeel van het hotelconcern.

  Lees verder
 • Serge Vanherreweghe van Hotel Middelburg en Dordrecht

  Serge Vanherreweghe van Hotel Middelburg en Dordrecht

  Via een omweg keerde Serge terug bij zijn oude stiel. Hij begon in de interieurwereld en nu zet hij de puntjes op de i als hoofd algemene dienst bij Hotel Middelburg én Hotel Dordrecht.

  Lees verder

Chef's Favourites

 • Chef's Favourites: John Segers

  Chef's Favourites: John Segers

  Als je érgens spannend kunt eten, dan is het in Valk Exclusief Hotel Apeldoorn. Chef-kok John Segers laat zich graag inspireren door de Franse en Aziatische keuken met soms een uitstapje naar, bijvoorbeeld, de Zuid-Amerikaanse keuken.

  Lees verder
 • Chef's Favourites: Niels de Groot

  Chef's Favourites: Niels de Groot

  Sinds de opening in 2020 is Niels de Groot (44) chef-kok van Valkhotel Amsterdam Zuidas, een driehoekige supercreatie met, vanaf de hogere etages, een panoramisch uitzicht over de hoofdstad.

  Lees verder
 • Chef's Favourites: Ruben Vogel

  Chef's Favourites: Ruben Vogel

  Al 22 jaar is Ruben Vogel (45) chef-kok in Valk Hotel Goes. Hoewel hij geboren is in Rotterdam, heeft hij Zeeland definitief in zijn hart gesloten. Hij neemt Ton de Zeeuw mee langs zijn kaart.

  Lees verder
Leestip: Bouwupdate Hotel De Gouden Leeuw

Leestip: Bouwupdate Hotel De Gouden Leeuw

In januari is de bouw van pop-uprestaurant de Gouden Leeuw in Voorschoten van start gegaan. Naar verwachting openen wij medio mei de deuren. Ondertussen begint de buitenzijde al op een echt pand te lijken nu het dak is geplaatst.

Wist u dat

 • 'Bourgondisch' bloembollenveld bij Kasteel TerWorm

  'Bourgondisch' bloembollenveld bij Kasteel TerWorm

  Afgelopen herfst is het nationale bloembollenplantseizoen officieel begonnen in de achtertuin van Valk Exclusief Kasteel TerWorm in Heerlen. De bloembollen zijn op unieke 'bourgondische wijze' geplant in de Rococotuin.

  Lees verder
 • Vaste gast meneer Leeflang: 'Zo fit als een hoentje'

  Vaste gast meneer Leeflang: 'Zo fit als een hoentje'

  In een paar jaar tijd heeft de 88-jarige Jan Leeflang maar liefst 360 nachten geslapen in Valkhotel Den Haag-Nootdorp. Dit jaar hoopt de enthousiaste wandelaar de vierhonderd aan te tikken.

  Lees verder
 • Kaasmaken volgens Christo

  Kaasmaken volgens Christo

  Met Christo Swanepoel heeft natuurboerderij Tante Tokkie een kaasmaker van formaat binnengehaald. Bezoekers van de boerderij én van de Valk Versmarkt kunnen binnenkort zijn eerste kazen kopen, gemaakt van schapen- en koemelk uit eigen wei. 'Het geheim is: do it slow.'

  Lees verder

Uitjes & Tips

 • Stedentrip Tilburg

  Stedentrip Tilburg

  Met z’n hippe Spoorzone, gezellige Piushaven en goeie restaurants, maar ook door wat er te doen is in de omgeving, is Tilburg dé plek voor een stedentrip. Broers Max en Bart Cox van Valk Exclusief Hotel Tilburg vertellen waar je moet zijn in de textielstad.

  Lees verder
 • Stedentrip Utrecht

  Stedentrip Utrecht

  Hoe leuk is het om deze winter door de sfeervolle binnenstad van Utrecht te slenteren met z'n prachtige grachten. Kim van der Valk laat met haar verloofde Michiel Karssen zien wat de Domstad te bieden heeft.

  Lees verder
 • Stedentrip Deventer

  Stedentrip Deventer

  Deventer is de nieuwste stad op de lijst Valk Exclusief hotels. Niet alleen het gloednieuwe hotel is een bezoek waard, ook het centrum moet u gezien hebben. Roos van der Valk vertelt over de rijke historie en verklapt wat haar favoriete plekken zijn.

  Lees verder

Zakelijk

 • Valk Corporate: Hotel Assen

  Valk Corporate: Hotel Assen

  In elk Valk Exclusief hotel werkt een gepassioneerd salesteam. Hoe kijken zij naar hun business en wat kunnen zij betekenen voor zakelijke gasten? Dit keer gaan we langs bij Harry de Boer en Marlies van Guldener van Hotel Assen.

  Lees verder

Een fijn vooruitzicht

Come join the family

 • Een leerplek voor iedereen

  Een leerplek voor iedereen

  Hotels Vianen, Houten en Utrecht ontvangen een bedankje van het ROC Midden Nederland voor een bijzondere samenwerking. In de afgelopen lockdown(s) is er alles aan gedaan om stagiaires en leerlingen in dienst te houden om studievertraging te voorkomen.

  Lees verder
 • Net als Faiza Rabhioui

  Net als Faiza Rabhioui

  Lijkt het je leuk om te werken bij de grootste horecafamilie van Nederland? Wij geven het woord graag aan onze collega's om je meer te vertellen over hun functie. We spreken deze keer met Faiza Rabhioui; receptiemanager in Hotel Schiphol

  Lees verder
 • Net als Kirsten Koch

  Net als Kirsten Koch

  Lijkt het je leuk om te werken bij de grootste horecafamilie van Nederland? Wij geven het woord graag aan onze collega's om u meer te vertellen over hun functie. We spreken deze keer met Kirsten Koch; medewerker personeelszaken bij Hotel Zwolle.

  Lees verder

Feestdagen

 • Moederdag: de dag van verwennerij sinds 1914

  Moederdag: de dag van verwennerij sinds 1914

  Het is de dag waarop moeders mogen uitslapen, terwijl de kinderen het ontbijt maken. Tijdens het ontbijt op bed krijgt moeder van de kinderen een geknutseld cadeau met een gedicht. Moederdag is een belangrijke familiedag. Maar hoe is het eigenlijk ontstaan?

  Lees verder
 • Pasen en het Ei

  Pasen en het Ei

  Er zijn maar weinig producten waarmee je zo veel kunt als Het Ei. In Valk Exclusief hotels wordt maar wat graag gebruik gemaakt van deze kunststukjes in de dop, zeker met Pasen nu we weer gezellig met elkaar aan tafel mogen.

  Lees verder
 • Terugblik 2020

  Terugblik 2020

  2020 is een jaar vol gekke wendingen geweest. Een jaar waarin wij u helaas niet hebben kunnen ontvangen op de manier die u van ons gewend bent. Daarom heeft u misschien een aantal hele bijzondere momenten wel gemist. Wij geven u graag een korte blik in de mooie momenten voor onze hotels in 2020.

  Lees snel verder