Direct naar de contentDirect naar de footer
Ons laatste nieuws

Ons laatste nieuws

In de omgeving rondom onze Valk Exclusief hotels is er veel te doen. Wij geven u graag tips voor uw verblijf.

Deze keer plannen we een dag vol activiteiten vanuit Hotel Utrecht.

Onze uitgelichte items

 • 24 uur Hotel Sneek

  24 uur Hotel Sneek

  Zodra het mooi weer wordt, is het op het terras aan het water goed toeven. Hotel Sneek is een hotspot, zeker als straks een eigen doorvaarroute mag worden gemaakt naar de Friese meren.

 • Opening Hotel Schiedam

  Opening Hotel Schiedam

  Welkom in het allernieuwste Valk Exclusief hotel dat in april officieel openging. Met een view die reikt tot ver voorbij Rotterdam, Gouda en Delft staat het splinternieuwe Hotel Schiedam op een unieke spot langs de A20. Van binnen is het al even spectaculair.

 • Stedentrip Düsseldorf

  Stedentrip Düsseldorf

  Wie zegt dat het Duitse Düsseldorf vooral een winterbestemming is, heeft het helemaal mis. Ook zomers is het goed toeven in de bruisende metropool. Willemijn van der Valk neemt haar moeder Rian mee voor een tour door de stad, op zoek naar verborgen parels.

In gesprek met

 • Musicalster Pia Douwes

  Musicalster Pia Douwes

  Musicalvedette Pia Douwes schittert weer op de bühne. Na drie jaar van min of meer gedwongen rust is ze terug met Broadway-hit The Prom. We spreken haar in Hotel Amsterdam Zuidas. ,,Ik kon een tijd even helemaal niks.''

  Lees verder
 • Zangeres Willeke Alberti

  Zangeres Willeke Alberti

  Ze is de Grande Dame van de Nederlandse muziek, Koningin van het levenslied en, na Koningin-Moeder te zijn geweest in de gay-scene, nu ‘homo-oma’. Het zijn maar een paar eretitels die Willeke Alberti in haar 65-jarige carrière heeft vergaard. Dit jaar stopt zij met toeren.

  Lees verder
 • Tv-kok Sandra Ysbrandy

  Tv-kok Sandra Ysbrandy

  Ze is die bikkel uit Expeditie Robinson. Bekend ook als tv-kok van Omroep Max. Haar missie: Nederland gezonder laten eten. Sandra Ysbrandy: ‘Ik wil zoveel mogelijk mensen informeren. Zeker op social media knalt iedereen er maar wat op.’

  Lees verder

Eropuit

Inspiratie nodig voor een uitje vanuit een ander hotel? Bekijk hier al onze eropuit blogs.

24 uur in...

 • Welkom bij restaurant De Kleine Leeuw

  Welkom bij restaurant De Kleine Leeuw

  Door een brand moest het restaurant van De Gouden Leeuw ruim een jaar geleden sluiten. Restaurant De Kleine Leeuw – met terras én uitzicht op de weilanden – is nu tijdelijk een ontbijt-, lunch- en dinerplek.

  Lees verder
 • Hotel Haarlem

  Hotel Haarlem

  De verbouwing van Hotel Haarlem heeft bijna tien jaar in beslag genomen. Wat een 'verouderde zaak' was, is nu een modern stadshotel met een gloednieuwe wellness- en fitnessruimte.

  Lees verder
 • Hotel Düsseldorf

  Hotel Düsseldorf

  Willemijn en Adriaan van der Valk geven graag een kijkje achter de schermen in hun hotel en heten iedereen welkom, van jong tot oud en van vergadergast tot vakantieganger.

  Lees verder

Bij meer hotels een kijkje in de keuken nemen? Klik hier

Leestip: Bouwupdate Hotel Schiphol

Leestip: Bouwupdate Hotel Schiphol

Nog even en Hotel Schiphol A4 schittert volledig in zijn nieuwe verschijning. De kamers zijn zo goed als klaar, net als het restaurant, de zalen en de entree. ,,Nu gaan we verder met inrichten zodat het hotel zijn warmte en charme krijgt,” zegt Bill van der Valk.

De familie van...

 • Valk & Visie: Amber en Rik

  Valk & Visie: Amber en Rik

  Amber (31) is directielid in Hotel Vianen en zwager Rik (34) heeft de leiding over Hotel Houten met zijn broer Rob en werkt aan het nieuwe Hotel Woerden.

  Lees verder
 • Valk & Visie: Fleur en Thomas

  Valk & Visie: Fleur en Thomas

  Fleur Matser (21) van Hotel Wolvega studeert humanresourcemanagement en werkt in de bediening. Thomas van den Hul (23) van Hotel Rotterdam-Nieuwerkerk en Hotel Schiedam is bedrijfsjurist bij Valk Exclusief.

  Lees verder
 • Valk & Visie: Olivier en Mathilde

  Valk & Visie: Olivier en Mathilde

  Olivier Matser van Hotel Wolvega werkt bij Valk Digital, het online bedrijf achter Valk Exclusief. Nicht Mathilde Matser is financieel projectmanager voor Valk Exclusief hotels Haarlem, Leeuwarden, Wolvega, Emmeloord, Sneek en Purmerend.

  Lees verder

Meer lezen over 'De familie van...'? Klik hier

Werken aan de toekomst

 • Hotel Eindhoven-Best krijgt nu ook binnen vorm

  Hotel Eindhoven-Best krijgt nu ook binnen vorm

  Elke dag wordt het hotel steeds een stukje mooier, zegt directielid Daimy van der Valk. ,,De buitenkant van het gebouw is helemaal af en nu zijn we volledig gefocust op binnen. Dit zijn de maanden waarin heel veel gaat gebeuren.''

  Lees verder
 • Flinke upgrade Hotel Spier

  Flinke upgrade Hotel Spier

  Alle comfort kamers van Hotel Spier ondergaan een grote metamorfose. Alle zestig kamers zijn gereed en ademen de nieuwe sfeer. ,,Dit is fase één van een groter bouwplan,” zegt directielid Justin van der Valk.

  Lees verder
 • De stijl van Sanne & Maxime

  De stijl van Sanne & Maxime

  De nieuwe generatie hotels valt op vanwege de trendy interieurs. Valk vrouwen geven er vaak hun persoonlijke touch aan. In de rubriek De stijl van... vertellen zij door wie of wat zij zich laten inspireren.

  Lees verder

Wilt u meer lezen over de toekomst van Valk Exclusief? Klik hier

Bijzondere collega's

 • Chef Juriaan Boor 25 jaar bij Hotel Vianen

  Chef Juriaan Boor 25 jaar bij Hotel Vianen

  Hij is een echte veteraan in de Valk keuken. Op zijn vijftiende liep de 54-jarige Juriaan Boor al rond in Hotel Katwoude. Daarna volgden Akersloot, de Gouden Leeuw in Voorschoten en Berlijn. De op-en-top Bourgondiër – een chef-kok zoals je je een chef-kok voorstelt – staat nu al 25 jaar in Hotel Vianen.

  Lees verder
 • Van der Valk Vis

  Van der Valk Vis

  Al 35 jaar is zeevisgroothandel J. Thiele & Zn. de vaste leverancier van Valk Exclusief restaurants. Sinds dit jaar is het IJmuidense familiebedrijf onderdeel van het hotelconcern.

  Lees verder
 • Serge Vanherreweghe van Hotel Middelburg en Dordrecht

  Serge Vanherreweghe van Hotel Middelburg en Dordrecht

  Via een omweg keerde Serge terug bij zijn oude stiel. Hij begon in de interieurwereld en nu zet hij de puntjes op de i als hoofd algemene dienst bij Hotel Middelburg én Hotel Dordrecht.

  Lees verder

Chef's Favourites

 • Chef's Favourites: John Segers

  Chef's Favourites: John Segers

  Als je érgens spannend kunt eten, dan is het in Valk Exclusief Hotel Apeldoorn. Chef-kok John Segers laat zich graag inspireren door de Franse en Aziatische keuken met soms een uitstapje naar, bijvoorbeeld, de Zuid-Amerikaanse keuken.

  Lees verder
 • Chef's Favourites: Niels de Groot

  Chef's Favourites: Niels de Groot

  Sinds de opening in 2020 is Niels de Groot (44) chef-kok van Valkhotel Amsterdam Zuidas, een driehoekige supercreatie met, vanaf de hogere etages, een panoramisch uitzicht over de hoofdstad.

  Lees verder
 • Chef's Favourites: Ruben Vogel

  Chef's Favourites: Ruben Vogel

  Al 22 jaar is Ruben Vogel (45) chef-kok in Valk Hotel Goes. Hoewel hij geboren is in Rotterdam, heeft hij Zeeland definitief in zijn hart gesloten. Hij neemt Ton de Zeeuw mee langs zijn kaart.

  Lees verder
Leestip: Welkom bij restaurant De Kleine Leeuw

Leestip: Welkom bij restaurant De Kleine Leeuw

Door een brand moest het restaurant van De Gouden Leeuw ruim een jaar geleden sluiten. Restaurant De Kleine Leeuw – met terras én uitzicht op de weilanden – is nu tijdelijk een ontbijt-, lunch- en dinerplek.

Wist u dat

 • 'Bourgondisch' bloembollenveld bij Kasteel TerWorm

  'Bourgondisch' bloembollenveld bij Kasteel TerWorm

  Afgelopen herfst is het nationale bloembollenplantseizoen officieel begonnen in de achtertuin van Valk Exclusief Kasteel TerWorm in Heerlen. De bloembollen zijn op unieke 'bourgondische wijze' geplant in de Rococotuin.

  Lees verder
 • Vaste gast meneer Leeflang: 'Zo fit als een hoentje'

  Vaste gast meneer Leeflang: 'Zo fit als een hoentje'

  In een paar jaar tijd heeft de 88-jarige Jan Leeflang maar liefst 360 nachten geslapen in Valkhotel Den Haag-Nootdorp. Dit jaar hoopt de enthousiaste wandelaar de vierhonderd aan te tikken.

  Lees verder
 • Kaasmaken volgens Christo

  Kaasmaken volgens Christo

  Met Christo Swanepoel heeft natuurboerderij Tante Tokkie een kaasmaker van formaat binnengehaald. Bezoekers van de boerderij én van de Valk Versmarkt kunnen binnenkort zijn eerste kazen kopen, gemaakt van schapen- en koemelk uit eigen wei. 'Het geheim is: do it slow.'

  Lees verder

Uitjes & Tips

 • Stedentrip Tilburg

  Stedentrip Tilburg

  Met z’n hippe Spoorzone, gezellige Piushaven en goeie restaurants, maar ook door wat er te doen is in de omgeving, is Tilburg dé plek voor een stedentrip. Broers Max en Bart Cox van Valk Exclusief Hotel Tilburg vertellen waar je moet zijn in de textielstad.

  Lees verder
 • Stedentrip Utrecht

  Stedentrip Utrecht

  Hoe leuk is het om deze winter door de sfeervolle binnenstad van Utrecht te slenteren met z'n prachtige grachten. Kim van der Valk laat met haar verloofde Michiel Karssen zien wat de Domstad te bieden heeft.

  Lees verder
 • Stedentrip Deventer

  Stedentrip Deventer

  Deventer is de nieuwste stad op de lijst Valk Exclusief hotels. Niet alleen het gloednieuwe hotel is een bezoek waard, ook het centrum moet u gezien hebben. Roos van der Valk vertelt over de rijke historie en verklapt wat haar favoriete plekken zijn.

  Lees verder

Zakelijk

 • Valk Corporate: Hotel Assen

  Valk Corporate: Hotel Assen

  In elk Valk Exclusief hotel werkt een gepassioneerd salesteam. Hoe kijken zij naar hun business en wat kunnen zij betekenen voor zakelijke gasten? Dit keer gaan we langs bij Harry de Boer en Marlies van Guldener van Hotel Assen.

  Lees verder

Een fijn vooruitzicht

 • Op naar het strand

  Op naar het strand

  Wist u dat Nederland om en nabij vijfhonderd kilometer kustlijn heeft en vanaf het puntje van Noord-Holland richting het zuiden enorme aaneengesloten zandstranden heeft?

  Lees verder
 • Gezellig eropuit in het voorjaar

  Gezellig eropuit in het voorjaar

  De dagen worden iets langer en het voorjaarszonnetje laat zich steeds vaker zien. Er zijn gelukkig tal van mogelijkheden voor een dagje uit dit voorjaar, ook met de huidige maatregelen.

  Lees verder
 • Op stap in de meivakantie

  Op stap in de meivakantie

  Deze meivakantie is er genoeg te doen in en rondom onze hotels, ook met de huidige maatregelen. We helpen u graag op weg met wat tips.

  Lees verder

Come join the family

 • Een leerplek voor iedereen

  Een leerplek voor iedereen

  Hotels Vianen, Houten en Utrecht ontvangen een bedankje van het ROC Midden Nederland voor een bijzondere samenwerking. In de afgelopen lockdown(s) is er alles aan gedaan om stagiaires en leerlingen in dienst te houden om studievertraging te voorkomen.

  Lees verder
 • Net als Faiza Rabhioui

  Net als Faiza Rabhioui

  Lijkt het je leuk om te werken bij de grootste horecafamilie van Nederland? Wij geven het woord graag aan onze collega's om je meer te vertellen over hun functie. We spreken deze keer met Faiza Rabhioui; receptiemanager in Hotel Schiphol

  Lees verder
 • Net als Kirsten Koch

  Net als Kirsten Koch

  Lijkt het je leuk om te werken bij de grootste horecafamilie van Nederland? Wij geven het woord graag aan onze collega's om u meer te vertellen over hun functie. We spreken deze keer met Kirsten Koch; medewerker personeelszaken bij Hotel Zwolle.

  Lees verder

Feestdagen

 • Moederdag: de dag van verwennerij sinds 1914

  Moederdag: de dag van verwennerij sinds 1914

  Het is de dag waarop moeders mogen uitslapen, terwijl de kinderen het ontbijt maken. Tijdens het ontbijt op bed krijgt moeder van de kinderen een geknutseld cadeau met een gedicht. Moederdag is een belangrijke familiedag. Maar hoe is het eigenlijk ontstaan?

  Lees verder
 • Pasen en het Ei

  Pasen en het Ei

  Er zijn maar weinig producten waarmee je zo veel kunt als Het Ei. In Valk Exclusief hotels wordt maar wat graag gebruik gemaakt van deze kunststukjes in de dop, zeker met Pasen nu we weer gezellig met elkaar aan tafel mogen.

  Lees verder
 • Terugblik 2020

  Terugblik 2020

  2020 is een jaar vol gekke wendingen geweest. Een jaar waarin wij u helaas niet hebben kunnen ontvangen op de manier die u van ons gewend bent. Daarom heeft u misschien een aantal hele bijzondere momenten wel gemist. Wij geven u graag een korte blik in de mooie momenten voor onze hotels in 2020.

  Lees snel verder